Een beetje verliefd

kalf

Het is zomer dus ik ben veel thuis. Tijd om ook eens ergens anders aan te denken dan alleen maar cursus geven… Sinds kort hebben wij nieuwe buren. Moeder en dochter. We weten dat ze er maar tijdelijk wonen, want ze zullen na verloop van tijd zeker verhuizen. Het gras is ergens anders altijd groener.

Met name de dochter kan zich in mijn belangstelling verheugen. Mijn oude hart van 57 jaar gaat sneller kloppen als ik haar zie. Dat heb ik ook eerlijk opgebiecht aan mijn vrouw. Die zei ‘kijken mag, maar aankomen niet’. Wat mij in haar (de dochter) aanspreekt is haar onbevangenheid. Niets is te gek, te moeilijk of te onduidelijk. Ze weet wat ze wil en ze zorgt ervoor dat ze dat krijgt. Daarbij zijn bijna alle middelen geoorloofd, totdat moeders ingrijpt. Als ongeduldige dochter pakt ze lang niet alles handig aan, maar laat zich niet afschrikken en is niet te beroerd om voor haar acties leergeld te betalen. Haar doelen zijn daarbij duidelijk en oprecht voor zover ik dat kan beoordelen natuurlijk. Daarbij trechtert ze het oprechte enthousiasme en betrokkenheid van de buurt. Iedereen loopt er wel even langs en maakt een praatje met haar.

Mijn overburen hebben daarnaast ook bijzondere belangstelling voor haar moeder. Elke avond komen ze wel even op visite en kijken hoe het met haar gaat.  Dat vind ik wel fijn want moeders kijkt wat schichtig en wantrouwend naar mij als ik een praatje met haar maak en houdt daarbij haar dochter in de gaten ( Kan ik ook wel begrijpen natuurlijk, gezien verhalen over oudere mannen)

Hoe zit dat bij jullie OR?

  • Ook aanwas van nieuwe jonge (eventueel tijdelijke) medewerkers? Wat doen jullie om deze medewerkers te betrekken. Al weten jullie dat ze na verloop van tijd vertrekken? Tijdelijk betrekken bij de OR een optie ( bv. in commissies? In de OR? ) of is het zover dat de gehele medezeggenschapsstructuur maar op de schop moet?
  • Hoe zit dat met nieuwe leden, mogen ze iets nieuws proberen Successen behalen dan wel ook fouten maken?
  • Iets breder: hoe zit het met de overburen, zijn die er in jullie organisatie? Begeleiders begeleiden nieuwe werknemers ( als dat überhaupt al het geval is). Maar wie let op de begeleiders?
  • Hoe is deze taakverdeling binnen jullie OR op bovenstaande punten geregeld?

Trouwens… hoe mijn tijdelijke buurmeisje eruit ziet, ziet u hierboven.