De tentoonstelling van Nut en Sport

Zoals ik in mijn  column van oktober 2016 al schreef hielden mijn broer en ik tijdens onze jeugd kippen en duiven. Wij waren natuurlijk lid van kleindiersportvereniging ‘Nut en Sport’ te Eibergen. Het hoogtepunt van die vereniging was de jaarlijkse tentoonstelling. Daar deden wij natuurlijk graag aan mee! Jaarlijks stuurden wij jonge kipjes en duifjes (pauwstaartjes) in. Het was altijd een heel gedoe om exact te bepalen wie van de zoons welke dieren zou insturen. Onder leiding van onze vader werd bepaald wie wat mocht insturen. De ringnummers werden genoteerd, de inzender bepaald en dan op naar het tentoonstellingsgebouw. Dat noteren van de ringnummers was trouwens een heel gedoe, die beesten houden de poten natuurlijk niet stil als je ze aanpakt, en dan het verschil tussen een 9 en 7 te zien?

Wij vielen niet zo vaak in de prijzen, er waren wereldkampioenkwekers lid van de vereniging. Wat schetste onze verbazing dat wij met onze pauwstaartjes toch in de prijzen vielen! De tentoonstellingsprijs nog wel, voor het mooiste dier van de hele tentoonstelling. Wij waren zo trots als een pauw. Het ringnummer eindigde op een 7 dus het was de duif van mijn broer. Bij de prijsuitreiking stond hij dan ook pontificaal vooraan. Echter het eindnummer bleek een 9 te zijn, dus het was mijn duif. Ik werd naar voren geroepen en kreeg een mooie beker en een oorkonde. Mijn jongere broer kon zijn tranen nauwelijks bedwingen……

Hoe gaat dat bij jullie OR? Is de bronvermelding altijd op orde? Krijgen jullie ook weleens onverwacht of onterecht credits en hoe gaan jullie daarmee om? En wat als je credits verwacht en die niet krijgt?

Eenmaal thuisgekomen hebben we natuurlijk het verhaal aan onze ouders verteld(bij nader inzien was het cijfer toch wel erg moeilijk te lezen, mijn vader kon er geen wijs meer uit worden…). Resultaat was dat wij beiden om beurten de beker en oorkonde op onze slaapkamer mochten hangen.

Hoe worden in jullie OR deze zaken opgepakt?