Vijf tips om sex met een collega te hebben

Het rapport over het grensoverschrijdend gedrag bij de publieke omroep laat zien dat er feitelijk overal ongewenst en grensoverschrijdend gedrag in bijna alle organisaties voorkomt. Maar… hoe zit het met de gewenste seks tussen collega’s?

Clickbait

Als u tot zover gekomen bent in het lezen van deze column, dan bent u erin getuind. De titel van de column voldoet volledig aan alle ingrediënten van ‘clickbait’. Dat is een kop boven een tekst in een poging om de lezer ervan tot een muisklik en verder lezen te verleiden. En als claims voorkomen moeten worden, dan kan er nog een vraagteken achter gezet worden.

De juice-kanalen en roddelpers maken graag gebruik van clickbait om lezers te trekken. En elke klik is, zeker met zo’n bovenstaande kop, kassa want ‘seks sells’.

De juiste formule

Zo’n clickbaitkop maak je eenvoudig met de juiste formule. Vervolgens is het een kwestie van een tekst schrijven waarin de lezer aan de weet komt hoe hij zich kandidaat kan stellen voor de ondernemingsraad. Klik hier voor een overzicht om zelf eenvoudig clickbait-koppen voor teksten te maken.

Clickbait voor de achterban

Als OR besteed je aandacht aan de communicatie met de achterban. Dat gaat vooral goed als de OR de collega’s opzoeken om ermee te praten. Mondelinge communicatie werkt immers effectiever dan schriftelijke communicatie. Maar… clickbait kan helpen om ook schriftelijk contact te maken met de achterban. Voor de communicatie via intranet of app geldt: scrollen doet de lezer wel, maar klikken is een keuze. Clickbait kan helpen om die ‘klik’ uit te lokken, zodat de tekst van de OR gelezen kan worden.

Denk aan koppen als:

  • Vijf tips om snel en makkelijk kandidaat voor de OR te worden
  • Alles wat u moet weten om binnen 3 dagen OR-kandidaat te worden
  • Het geheim om binnen een week een slimme OR-kandidaat te worden
  • Hoe word je snel en moeiteloos kandidaat voor de ondernemingsraad?
  • Wie wil ook invloed hebben op de belangrijke besluiten voor zijn team/afdeling/locatie?
  • Drie snelle manieren om moeiteloos geïnformeerd te worden over de plannen van de onderneming.

Vervolgens is het zaak een passende tekst erbij te schrijven en de tekst te combineren met het gericht praten met de collega’s. Succes verzekerd!

En toch om nog even over de tips voor seks met een collega terug te komen. Ik weet er eentje: dat lukt vooral als je als collega’s met elkaar getrouwd bent en veel van elkaar houdt.

Radboud Hafkenscheid