De partners van MZLeeuw

Maak kennis met de partners van MZLeeuw in medezeggenschap en andere specialisaties zoals arbo, financiën, vergaderkunde e.d. Vergroot uw netwerk met behulp van deze links:

Josje Salentijn

Josje Salentijn is arbo-deskundige en heeft 15 jaar gewerkt bij de Arbeidsinspectie, vooral in de industriële sectoren, zoals in de metaal, chemie en voedingsmiddelensector. Haar kracht ligt in de verbinding tussen kennis van de praktijk en arbeidsomstandigheden. Haar aandachtsgebieden zijn de thema’s uit de volle breedte van de arbowet o.m. fysieke belasting, gevaarlijke stoffen, machineveiligheid, geluid en werkdruk.
www.salentijnconsult.nl

Leo van der Heem

Een van die zeldzame bedrijfseconomische deskundigen die ondernemingsraden op het goede spoor kunnen zetten bij het beoordelen van financiële informatie en de strategische positie van het eigen bedrijf.
www.vanderheem.nl

Bureau Kalden

Gerenommeerd scholings- en adviesbureau waar maatwerk en kwaliteit altijd samengaan. Het Bureau geeft onder meer een gratis nieuwsbrief uit op het gebied van medezeggenschap.
www.kalden.nl
www.nieuwsbriefmedezeggenschap.nl

Renie Rieffe

Renie Rieffe biedt scholingen en diensten aan op het gebied van medezeggenschap en arbeidsomstandigheden. Renie Rieffe doet dat in de vorm van coaching, training en advisering.
www.renierieffe.nl

Vakmedianet

Theo van Leeuwen schrijft jaarlijks samen met Jan Popma  het OR-Jaarboek van Vakmedianet, waarin een helder en bondig overzicht en uitleg wordt gegeven over de bevoegdheden en plichten van de ondernemingsraad. Daarnaast is er veel informatie over de veranderingen voor de medezeggenschap in 2021.

OR-boeken - Vakmedianet

Navigator werkmethode van de OR en PVT ®

In 2007 ontwikkeld door Theo van Leeuwen, Arie Maat (†) en Hans Heerings (†) en met financiële steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid beschreven in een Methodeboek. De Navigator werkmethodiek brengt overlegpartners tot doelgerichte en doelmatige medezeggenschap met de wet als vangnet in plaats van als spoorboekje. De bestuurder stuurt, maar doet dat met aanwijzingen van de levende navigator: de OR/PVT, die naast hem zit.
www.nvgtr.nl

Rendement

Uitgever van onder meer OR Rendement, een no-nonsense vakblad voor de leden van ondernemingsraad én PVT. MZLeeuw is vanaf de start (januari 2004) betrokken bij het blad en de studiedagen van OR Rendement.
www.or-rendement.nl